Bewegingsbeperkingen

Het PERFORMANCE-Program dient als aanvulling op jouw reguliere PTA-Program. Je verrijkt jouw persoonlijke traject door jouw basismotoriek te optimaliseren en het risico op trainingsblessures aanzienlijk te verlagen.

De Functional Movement Screening methodiek staat centraal in deze sessies. Bij deze screening worden zeven fundamentele bewegingspatronen beoordeeld en kan voor iedere cliënt de meest functionele “corrective exercise” strategie aangereikt worden. Dit betreft drie tot vijf oefeningen die je als een warming-up voor jouw reguliere trainingen kunt doen.

Het doel is dat je snel stappen maakt in het verbeteren/optimaliseren van jouw motoriek. We hebben twee verschillende PERFORMANCE sessies en er wordt duidelijk gecommuniceerd wanneer welke staat gepland:

PERFORMANCE – Sreening (60 minuten; 9 PT-Credits)
PERFORMANCE – Corrective work (60 minuten; 9 PT-Credits)

 

Tijdens de “Screening” sessies worden er testen afgenomen. De eindscore wordt geïnterpreteerd en de cliënt krijgt aansluitend de correctieve oefeningen aangereikt/geïnstrueerd waarmee hij/zij vervolgens zelfstandig aan de slag kan.

Tijdens de “Corrective work” wordt dieper ingegaan op de uitvoering van jouw persoonlijke “corrective exercise” plan onder begeleiding van de Personal Trainer.

Correctieve oefeningen

Het is noodzakelijk om de specifieke correctieve oefeningen met de juiste techniek en gewenste regelmaat te doen, zodat vanaf de basis weer één of meerdere fundamentele beweegpatronen met de juiste techniek in je systeem ingesleten worden. Deze oefeningen worden in onze specifieke PERFORMANCE sessies behandeld. 

In het geval van manuele behandelingen loont het om een aantal vervolgafspraken in te plannen, zodat er aan de hand van de "oude" en nieuwe uitslagen van specifieke motorische testen geevalueerd kan worden of er vorderingen zijn gemaakt. Hieruit kan dan eventueel weer een nieuw aanvullend programma met correctieve oefeningen, al dan niet in combinatie met wat soft tisue behandelingen worden opgesteld. En zodoende wordt de weg naar een optimale fysieke belastbaarheid hervat.

Afspraak voor behandeling

In de gym hangt een zogenoemd profielenbord waarop de specialisten worden gepresenteerd. Ook als je niet lid bent bij ons, kun je afspraken met de specialist voor bijvoorbeeld één of meerdere deeptissue en/of sportmassages inplannen.

Interesse en meer informatie nodig? Laat jouw contactgegevens achter en wij nemen z.s.m. contact met je op.

iDeal